Halloween Frightnight

De beruchte herberg van bokkerijder Jan van Muys

Aan de noordzijde van de gemeente Tegelen bij een brug over de Wylderbeek werd in 1706 een herberg gebouwd. Een beruchte plek waar voornamelijk piraten, heksen en boze geesten kwamen om te eten, te drinken en te slapen. De herbergier van De 3 Kronen was Jan van Muys, een voormalige bokkerijder.

De naam van de herberg verwijst naar het tolgeld dat bij het nabijgelegen tolhuis aan De Drie Wachters moest worden betaald. Betaalde je deze dan was er niets aan de hand. Maar als je niet kon of wilde betalen dan kon Jan van Muys erg vervelend worden.

Tegenwoordig moeten de drie Kronen nog steeds worden betaald. Ook de herberg staat er ook nog steeds. Het tolhuis is nu de ingang van een kerkhof. En betaal je niet dan zou het wel eens heel spannend kunnen worden.

Geloof je me niet?

 

Evenement Details

Kom op zaterdag 22 oktober naar zijn herberg op de Hulsterweg 7 in Venlo, en wacht af wat er gaat gebeuren! Want op deze zaterdag presenteren Jeugdvereniging De Meulewiekers en Stichting Kindervakantiewerk Tegelen een tweede editie van de Halloween Frightnight!

Voor alle jeugd van 4 t/m 14 jaar valt er een spannende avond te beleven tijdens onder andere de griezelige spokentocht! Van 18.00 tot uiterlijk 21.00 uur is er een programma voor de 4 t/m 9 jarigen. Voor de oudere jeugd van 10 t/m 14 jaar start het programma om 20.00 tot uiterlijk 22.00 uur.

Wil jij erbij zijn bij de Halloween Frightnight? Aanmelden kan tot 16 oktober. We vragen hierbij een kleine bijdrage van 3 euro.

Durf jij het aan? Meld je dan aan en mis het niet!

Evenement Details

Datum: 22 oktober 2022

Tijd: 18.00-22.00 uur

Locatie: Hulsterweg 7, Venlo

Aanmelden als deelnemer

Durf jij het aan om deel te nemen aan de Halloween Frightnight? En ben jij tussen de 4 en 14 jaar oud? Meld je dan aan vóór 16 oktober, 23:59 uur, en ben erbij!

Of meld je aan als vrijwilliger!

Om dit evenement tot een groot succes te brengen zullen er veel handjes nodig zijn. Dus heb jij tijdens de middag of avond tijd om de organisatie uit te helpen met de opbouw en/of bezetten van een post, meld je dan aan als vrijwilliger! Kom jij griezelen tijdens de Halloween Frightnight op 22 oktober?